Geplaatst op

nieuwsbrief juli 2019

Lieve allemaal,

Hoe gaat het met je? Heb je nog veel gelachen de afgelopen dagen? Vragen die ik nu niet alleen aan jou, maar ook regelmatig aan mezelf stel. Soms is het antwoord op de eerste vraag automatisch goed, waardoor de tweede vraag bijna een soort controlevraag geworden is. Even uit de automatische piloot stappen en aandacht aan mezelf geven. Gewoon omdat het kan, net als lachen en daar gaat deze nieuwsbrief natuurlijk weer over.

Veel leesplezier.

In 2 dagen gecertificeerd lachyogaleader. Het kan echt!

Word je mijn nieuwe lachyogacollega? Op 27 en 28 juli aanstaande geef ik de  lachyoga-opleiding. Deze 2-daagse training is voor iedereen die meer of weer wil lachen zonder reden. Er zijn zoveel redenen om vaker te lachen. Het is gezond, geeft energie, verlicht bij pijn, het maakt je creatiever, verbindt, geeft levensvreugde en ga zo maar door. Dit zijn allemaal positieve aspecten, maar bij lachyoga leer je ook te lachen als het leven er minder rooskleurig uitziet. Zo ervaar je de kracht van de lach in alle aspecten van het leven. Natuurlijk ben je al ervaringsdeskundige als het op lachen aankomt, want in de (vroege) kindertijd ging het vanzelf! Die ervaring gebruik je dan ook. Door het lachen te benaderen als oefening leer je de lach op ieder gewenst moment in te zetten.  Daarnaast krijg je natuurlijk alle ins en outs mee over het ontstaan van lachyoga, wat het precies is, wat de voordelen zijn. Tot slot begeleid je zelf een lachsessie van 20 minuten en daarna zijn we lachyogacollega’s en mag je zelf lachyogasessies geven:).

Prijs:  € 325,– (inclusief reader)

Locatie: Rotterdam-Kralingen

Tijd: zat. 27 juli 2019 10.30 – 16.30 uur, zondag 28 juli 2019: 11.00 – 16.00 uur

Meer informatie over de opleiding tot lachyogaleader vind je op deze lachyogapagina.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: guldane@groeiparel.com

Lachen met wie en wanneer jij wilt

Regelmatig krijg ik aanvragen van mensen die met vrienden of familie willen lachen. Soms zomaar, soms ter gelegenheid van een feestelijke gebeurtenis. Een uurtje met elkaar de lach delen. Ieder voor zich maar toch ook weer samen! En na afloop de ervaringen delen onder het genot van een kopje thee. Lijkt dit je ook wel wat? Dan heb ik goed nieuws voor je. Een uurtje lachyoga in een besloten groep op een moment dat het jou uitkomt, kan namelijk al voor 50 euro (max. 5 personen, loc. Waterloostraat 184A).

Reserveren kan door een mail te sturen naar guldane@groeiparel.com

Lachen therapie?

Soms zegt iemand ineens: ‘Jij geeft toch lachtherapie?’ Mijn antwoord is dan steevast: ‘nee.’ Ja, er zijn collega’s die lachtherapie aanbieden en dat is hartstikke mooi. Bij therapie wordt de lach ingezet om van een probleem af te komen en de lach weer te ervaren. Dat laatste doen we ook tijdens lachyoga. Het is een speelse work-out waarbij je ook ervaart dat lachen ook in mindere tijden een keuze is. Ik zie lachen als een oefening en als je je openstelt en blijft oefenen, komt die natuurlijke lach vanzelf weer in je leven.

Bedankt voor het lezen van de nieuwsbrief! Ik wens je een schitterende zomer.

‘We lachen niet omdat we gelukkig zijn, we zijn gelukkig doordat we lachen. ‘ William James