vergoeding mindfulness

Mindfulness wordt in sommige gevallen gedeeltelijk of geheel vergoed door verzekeraars. Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze vergoeding is dat de trainer lid is van de beroepsvereniging VMBN  en categorie 1 gecertificeerd is. Dit geldt voor verzekeringen die onder de corporatie VGZ vallen. Groeiparel voldoet aan deze voorwaarden. Guldane Doymaz is categorie 1 gecertificeerd.

Verzekeraars die (een deel van ) de training mindfulness vergoeden zijn:

Avéro Achmea, De Amersfoortse, FBTO, FNV, IZA,  IZZ, Menzis, OZF, PMA zorgverzekering, Pro Life, UMC, United Consumers (VGZ), Univé, VGZ en Zilveren Kruis.

Meer informatie over de verzekeraars, de vergoedingen en de voorwaarden, vind je op de website Zorgwijzer.nl.

Vergoedt jouw verzekering geen mindfulnesstraining, informeer dan eens bij je werkgever naar de mogelijkheden. Tegenwoordig vergoeden steeds meer werkgevers een mindfulnesscursus. Op de website van de beroepsvereniging VMBN vind je meer informatie over eventuele vergoedingen via de gemeente of het UWV.

Kom je helemaal niet in aanmerking voor een vergoeding en is het volgen van de mindfulnesstraining financieel niet haalbaar, dan kun je bij Groeiparel betalen naar draagkracht.

Vragen over mindfulness? Neem vrijblijvend contact op met Guldane@groeiparel.com.

Lees ook wat mindfulness is en wat het voor jou kan betekenen.