Slapen in Rotterdam

Voor iedereen die in Rotterdam wil verblijven tijdens het internationale lachyogacongres hieronder wat informatie over praktische zaken. Ook deel ik wat hotelsuggesties in de buurt van trein- en metrostation Blaak, waar je ook net zo makkelijk op de tram en bus stapt. Kom je met de auto of met de trein? Rotterdam Centraal Station ligt ± 2 kilometer van Rotterdam Blaak en het Bibliotheektheater vandaan. Je kunt station Blaak bereiken met de auto, trein, tram, metro en bus. Kom je vanaf Rotterdam Centraal, is de trein of tram een optie. Je kunt er ook voor kiezen om te lopen. Een hotel hostel of B&B op loopafstand van de locatie is natuurlijk ideaal. Hieronder vind je een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden.

Een overnachting reserveren

Een eenvoudige manier is om overnachtingen via booking.com te boeken. Heb je liever een bed & breakfast kijk dan eens op airbnb.nl. Hieronder noem ik wat hotelsuggesties. Sommige zijn wat prijziger dan andere. Ik heb rekening gehouden met de afstand naar de lachyogacongreslocatie. Ik heb geen persoonlijke ervaring met de hotels, maar heb naar de reviews van hotelgasten gekeken op de websites van de hotels en de boekingswebsites. *De prijzen hieronder zijn gebaseerd op de genoemde prijzen op 06 juli 2020.

Het Savoy-hotel: slechts 210 meter van het bibliotheektheater af. Vanaf € 79 per nacht (excl. 6,5 % toeristenbelasting). Aanrader als je met 2 personen bent.

IBIS-hotel: 700 meter van het Bibliotheektheater af. Vanaf 69 euro per nacht(met annulering, zonder ontbijt).

Hotel Breitner: een degelijk budget-hotel ± 1,7 km van het Bibliotheektheater af. Vanaf 54 euro per nacht(via booking.com). Dit hotel bestaat al jaren en wordt gewaardeerd met een 9,3.

Studenthotel: 1,4 km van het bibliotheektheater. Vanaf ± 100 euro voor een 2-persoonskamer per nacht. Tram 21, 24 stopt voor de deur.

 • Hoe eerder je een kamer boekt hoe voordeliger het is. Wacht daarom niet te lang met boeken. Boek WEL met annuleringsmogelijkheden i.v.m. Covid-19.
 • Boeken via een boekingwebsite kan voordeliger zijn dan via de websites van de accommodatie zelf. Controleer wel of het dan inclusief toeristenbelasting is.
 • Heb je een kamer geboekt zonder ontbijt? In Rotterdam is dat echt geen probleem. Je kunt op veel plekken ontbijten of wat lekkers voor onderweg kopen. Bovendien is er op zaterdag markt bij station Blaak.
 • Houd rekening met omgevingsgeluiden bij je boeking. In het centrum verblijven is geweldig, maar dit betekent ook omgevingsgeluid van horeca. Als je hier toch voor kiest, vraag dan om een rustige kamer.
 • Ben je gesteld op je nachtrust, is het een goed idee om voor een hotel net buiten het centrum te kiezen.
 • In of buiten het centrum? Oordopjes kunnen bijdragen aan een prettige nachtrust. Neem ze mee op reis.
 • Maak je persoonlijke wensen kenbaar in je reservering.
 • Wil je graag een kamer delen? Vraag of er lachyogacollega’s zijn die dat ook willen. Uiteraard kun je ook een oproepje doen in de nieuwsbrief van Alida van Leeuwen of op Facebook.
 • Is er geen verschil in kamerprijs tussen een 1- of 2 persoonskamer? Dan kun je wellicht een 2-persoonskamer reserveren.
 • Op zaterdag is er altijd markt bij Blaak. Dit is een gezellige drukbezochte markt waar je van alles kunt kopen. Wat contant geld kan dan goed van pas komen.
 • Station Blaak is centraal gelegen. Je kunt dan ook verschillende kanten op. De afstanden zijn kort maar het is wel praktisch een OV-chipkaart aan te schaffen, mee te nemen of een anonieme kaart van iemand te lenen. Je kunt zelfs een OV-chipkaart leasen.
 • Kom je met de auto? Parkeer je auto dan voordelig op een P+R-locatie. De dichtstbijzijnde P+R is locatie Kralingse Zoom. Lees goed hoe het werkt voordat je de auto daar parkeert. Vanaf Kralingse Zoom ben je vier metrohaltes (9 minuten) verwijderd van Station Blaak.
 • Accommodatie gevonden? Kijk dan via google maps wat de afstand is naar de locatie (bibliotheektheater).
 • Heb je zelf nog een tip? Mail het me gerust. Dan vermeld ik deze hier.

*Aan de genoemde prijzen kunnen geen enkele rechten worden toegekend. Dit zijn slechts suggesties op eigen initiatief.