nieuwsbrief oktober

In deze herfstnieuwsbrief lachnieuws aandacht voor boosheid. Daarnaast deel ik drie nieuwe data met je. 1. Volgende maand de opleiding tot lachyogaleader. 2. in december kun je het weekend starten met een sessie lachyoga en mindfulness. 3. Ik organiseer samen met collega’s een internationaal lachyogacongres in Rotterdam in maart 2021. Save the date! Veel leesplezier.

Wat doe jij bij boosheid? Aandacht en een lach

Lachyoga en mindfulness beoefenen en toch boosheid ervaren? Het overkwam me laatst nog en dat mocht er zijn. Dat is wel eens anders geweest. Er was een tijd in mijn leven dat ik boosheid negeerde of boos werd op mezelf vanwege de ervaring. Dat was ergens wel logisch want er was behoefte aan erkenning en boos reageren kon natuurlijk afwijzing betekenen. Dit zijn de twee motieven van het ego, ofwel het denken. Waardeerde ik vroeger alleen de ‘leuke’ kanten van mezelf, gelukkig leerde ik na zoveel jaar dat alle kanten van mezelf er mogen zijn. Zeggen wat je vindt, voelt en denkt zonder angst voor afwijzing of verlangen naar erkenning.

Bij mindfulness leerde ik net weer even op een andere manier om te gaan met die boosheid. Ik accepteerde langzaam dat het er mocht zijn en dat ik vriendelijke aandacht kon geven aan die boosheid om het vervolgens ook weer los te laten. Dat loslaten is nog niet altijd even gemakkelijk, zelfs als ik erbij blijf ervaar ik soms dat het hoofd het allemaal wil oplossen met nog meer denken. Wie al eens een 8-weekse training heeft gevolgd, weet wel dat Mindfulness ook gaat over zo goed mogelijk voor jezelf zorgen en dat betekent kijken naar wat je nodig hebt op elk afzonderlijk moment. Wat ik laatst nodig had tijdens die ervaring van boosheid? Heel simpel, gewoon even lachen. Wat luchtte dat op.

Opleiding tot lachyogaleader 23 en 24 november

Laatst sprak ik een collega en zei vertelde me dat ze de lachyogaopleiding aanbiedt aan mensen die het leven positiever willen ervaren. Dat is een prachtig uitgangspunt en zo zie ik het zelf ook. Lachyoga doe je in de eerste plaats voor jezelf. De 2-daagse opleiding tot lachyogatrainer is dan ook een ervaring helemaal voor jou. Op speelse wijze neem ik je mee in het ontstaan van lachyoga, de werking en positieve effecten. Dit wordt afgewisseld met de basisoefeningen, meditaties en thema’s. Het innerlijke kind in onszelf wordt in de opleiding uitgenodigd te spelen en te ontdekken. Verder geeft iedere deelnemer een workshop van 20 minuten om te ervaren. We sluiten het weekend af met de vrolijke uitreiking van een internationaal certificaat, waarmee je direct aan de slag kunt, maar dat hoeft dus niet. Wil je gewoon een heerlijk weekend, waarin je tools meekrijgt om de lach in je leven te cultiveren en zo een andere draai geven aan jouw leven en daarmee ook nog je omgeving positief te beïnvloeden? Meld je dan aan en deel mijn missie is om mensen weer en meer te laten lachen. Kosten: € 325,00 (incl. btw)

De dag starten met lachyoga en mindfulness

Joehoe! Op zaterdagochtend 14 december begin ik het weekend met een lachsessie gevolgd door meditatie. Wil jij ook eens op deze manier het weekend ingaan? Lach en mediteer dan mee. Er is plek voor 8 deelnemers, dus meld je snel aan door een mail te sturen naar guldane@groeiparel.com.

Locatie: Waterloostraat 184A. Prijs: € 12,50 – Tijdstip: 09.30 – 11.00 uur

Internationaal lachyogacongres in Rotterdam

Na diverse internationale lachyogacongressen te hebben bezocht, besloot ik in november 2018 op een congres in Istanbul ook in Nederland een internationaal lachyogacongres te organiseren. Ik wilde dit feestelijke evenement ook graag in Nederland delen en stelde aan dr. Madan Kataria en zijn vrouw Madhuri een datum in 2021 voor. 19, 20 en 21 maart om precies te zijn. Eenmaal thuis heb ik lachyogacollega Alida van Leeuwen om hulp gevraagd. En ik ben maar wat blij met haar enthousiasme, ideeën en tips. Het leek toen nog heel ver weg, maar het is bijna alweer een jaar geleden. Stap voor stap werken we toe naar een sfeervol en inspirerend weekend met Dr. Kataria en zijn vrouw als eregasten! Ook met de locatie zijn we bezig. Het wordt hoogstwaarschijnlijk een weekend met een Rotterdams tintje. Wil je ook een vreugdevol weekend ervaren? Save the date. Binnenkort volgt er meer nieuws.

Mooie dag!