Nieuwsbrief december 2019

So this is Christmas (John Lennon) gezongen door Erik, Guldane en begeleid door Karin Schipper

Lieve allemaal,

Gisteren wilde ik je graag de kerstnieuwsbrief sturen, maar dat is even anders gelopen. De hond van de buren was weggelopen. Op het moment dat ik dit hoorde besloot ik te helpen met zoeken. Na twee uurtjes fietsen door de wijk zonder succes had ik toch het vertrouwen dat het wel goed zou komen. Ik kon verder weinig doen, want ik had een afspraak met mijn moeder. Gelukkig waren er zo veel mensen te hulp geschoten, waardoor ze uiteindelijk weer terecht. Iedereen was opgelucht en blij. Eind goed al goed! Ineens schoot de nieuwsbrief door mijn hoofd, want die was blijven liggen. En dat terwijl Erik en ik juist een kerstliedje hadden ingestudeerd met onze zanglerares om je mooie kerstdagen te wensen! Bij dezen. Je kunt So this is Christmas direct beluisteren. Hoor je het al?

Heb je geen tijd dan wensen we je op deze manier een vrolijke Kerst en een gezegend 2020.

Mindfulness 8-weekse 13 januari 2020 – Een nieuw jaar, een nieuwe start?

Drukke baan, een vol sociaal leven, allemaal leuke dingen, maar verlang je wel eens naar meer tijd of wil je in het nieuwe jaar meer aandacht voor wat er is, zodat je het leven ten volste kunt ervaren? Misschien is de mindfulness 8-weekse dan iets voor jou. Mindfulness is zijn met wat er is zonder oordeel, vriendelijk en mild met open aandacht. Het gaat er niet zo zeer om wat er op je pad komt, maar hoe je ermee omgaat. Vind je dit lastig en is de ervaring dat je veel in het hoofd zit, waardoor je weinig in verbinding staat met het lichaam maar ook het huidige moment mist? Dan is deze cursus misschien iets voor jou. Tijdens de cursusperiode train je de aandacht. Leer je kijken naar gedachten, ze accepteren en loslaten, maar ook opmerken als dit moeilijk is. Alles mag er zijn, maar je hoeft er niets mee te doen.  Er zijn nog 3 plekken beschikbaar. Vragen? Bellen: 003181533594

Op het podium

Onlangs was ik in Frankrijk voor een internationaal lachyogacongres. Het was bijzonder inspirerend. Ik was niet gevraagd als spreker maar ineens kreeg ik toch 5 minuten spreektijd.  Ik had maar een minuut nodig om te vertellen dat er ook in Nederland een internationaal lachyogacongres komt van 19 tot en met 21 maart 2021. Er bleef nog wat tijd over. Ik besloot gezamenlijk een affirmatiemeditatie met een minuutje lachen te doen. Het was een mooi moment met elkaar, heel warm en liefdevol, waarin we vreugde hebben gedeeld.Benieuwd? https://www.youtube.com/watch?v=0aor35szwFY

Lachyoga-ambassadeur: IK?

Op 1 december kreeg ik de vraag van dr. Madan Kataria of ik het al was, lachyoga-ambassadeur. Hij wist het even niet meer. ‘Nee,’ antwoordde ik. Nou, een paar minuten later was ik het dus ineens wel. Ik kon het niet geloven, maar ik heb ter plekke een vreugdedansje gedaan met Madhuri Kataria! Hi hi ha ha ha ha ha ha ha ha.

WhatsApp-groep voor lachyoga

Het heeft even geduurd, maar op het moment dat een van de lachyogadeelnemers vroeg waarom ik nog geen WhatsApp-groep voor lachyoga had, wist ik meteen dat het wel tijd werd. Het doel van de WhatsApp-groep is wekelijks te laten weten of er lachyoga is op woensdagavond. Daarnaast zal ik af en toe een lachfilmpje sturen, zodat je mee kunt lachen, ook als je er niet bij was. Aanmeldingen ontvang ik dan graag via een persoonlijk bericht (pb). Wil jij in de groep? Stuur me dan een WhatsApp! Mijn mobiele nummer is 0681533594!

Save the date! 11 – 13 september 2020 RESETWEEKEND: yoga, mindfulness en lachen

Van 11 tot en met 13 september 2020 organiseren Daniella Paape, mijn yogalerares , en ik een retraite in Noord-Holland. Yoga, mindfulness, lachen en jij staan centraal. Van vrijdag- tot en met zondagmiddag krijg je alle tijd om volledig te resetten. De ervaring aangaan, loslaten wat jij kwijt wil en er heel veel energie en plezier voor terugkrijgen! Er is plek voor 10 personen. Meer informatie over de laagdrempelige retraite vind je hier.

Activiteiten in januari en februari

ma. 13 januari 2020 – 8-weekse training mindfulness. Bekijk of vergoeding voor de mindfulnesstraining via de zorgverzekeraar mogelijk is.

Za. 18 en zo.19 januari 2020: opleiding tot lachyogatrainer, Prijs 325 euro. Aanmelden opleiding lachyoga of vragen. Meer informatie over de lachyogaleadertraining

Za. 25 januari: lachend de dag beginnen met aansluitend meditatie 09.30 – 11.00 uur (Waterloostraat 184A, € 12,50)

Vr. 14 februari 2020: Lachyoga voor geliefden, samen spelen, lachen, samen delen. 19.00 – 20.00 uur Prijs voor 2 personen 20 euro. Aanmelden via guldane@groeiparel.com. Heb je vragen? Ook dan kun je mailen.

Za. 29 februari  2020: Lachend de dag beginnen met aansluitend meditatie 09.30 – 11.00 uur (Waterloostraat 184A, € 12,50)

Elk moment een goed moment om terug te blikken en vooruit te kijken

Vroeger blikte ik altijd even terug aan het einde van zo’n jaar maar eigenlijk is elke dag, elk moment een goed moment om dat te doen. In 2020 wil ik dan ook elke dag beginnen met een intentie.  In het boek Leven in Overvloed  van Deepak Chopra staat er één die me in het bijzonder aanspreekt: ‘Vandaag zal ik niet oordelen.’ Het mooie van zo’n intentie is dat ik het elk moment mee kan nemen in wat ik doe en wat ik zeg. Een ademhaling of een lach is daarin een grote steun. Lukt het niet? Dan kan ik elk moment weer opnieuw beginnen❤.

Bedankt voor het lezen en mooi dat je er bent❤!