mindfulness overal

Mindfulness kun je op ieder moment en overal inzetten. Het gaat over aanwezigheid en iedere keer opmerken dat je afwezig was, brengt je direct in het moment.

Wanneer je buiten de mindfulnesstraining om wilt leren mediteren, zijn er online voldoende  meditaties te vinden. YouTube is daar een uitstekend kanaal voor.  Zelf beoefen ik nog regelmatig begeleid. Soms gebruik ik de meditaties van Jon Kabat Zinn, de grondlegger van mindfulness MBSR. Je vindt de bodyscan (45 minuten), de zitmeditatie (40 minuten). Deze meditaties zijn Engelstalig. Er zijn ook voldoende Nederlandstalige meditaties te vinden. Bijvoorbeeld de korte zitmeditatie  of de bodyscan (10.22 min) van Hans Kloosterman.

De meditaties van Psychiater en zenleraar Edel  Maex,  gebruik ik af en toe ook ter begeleiding. Op YouTube vind je onder andere : de bodyscan van 15.04 minuten en de zittend mediteren (15.10 min.) van Edel Maex. 

Uiteraard zijn er ook meditatie-apps te vinden. Die vind je in de google play store. Succes met het oefenen. Heb je vragen naar aanleiding van het oefenen of wil je een keer bij Groeiparel mediteren? Elke laatste dinsdagavond is er een avondje mindfulness. Je bent van harte welkom.

Wil je meer informatie over de mindfulnesstraining? Bekijk dan het programma van de 8-weekse mindfulnesstraining.

Wellicht zijn er vragen naar aanleiding van een meditatie of wil je iets kwijt naar aanleiding van een ervaring. Neem gerust vrijblijvend contact op, per mail of telefonisch (0681533594).