Leren lachen in overvloed

Wil je leren lachen in overvloed? Gewoon omdat het kan of om het leven aangenamer te maken op elk gewenst moment? Ik geloof erin dat je het overgrote deel zelf in de hand hebt. Wil je weten waar ik dat vandaan heb? Hieronder deel ik het met je, maar allereerst wil ik je vertellen dat mijn missie is mensen weer en meer te laten lachen in dit leven.

Hoe kun je meer lachen in het leven als de situatie er niet naar is? Gewoon de mondhoeken omhoog en gaan. Wist je dat lachen het ego laat smelten. Het ego? Ja, het oeroude systeem dat ons op gevaar wijst. Het systeem dat ons helpt met autorijden, rekenen en de taal spreken. Hoe waardevol het ego ook is, het is handig het ego alleen in te zetten waar nodig.

Als je naar het ego leert kijken, kun je het ook laten smelten, oftewel, samenwerken met het ego. Al jong leerde ik net als velen kritisch te zijn op dingen, maar daardoor ontstond er ook een kritische blik op de omgeving en vooral op mezelf. Ik was gewoonweg niet goed genoeg. Al die jaren voelde het alsof het anderen waren die mij niet hadden geaccepteerd, maar uiteindelijk kwam ik erachter dat het niet de omgeving was, maar het ego dat me steeds maar weer te pas en te onpas wees op tekortkomingen. Eerst waren het de juffen en de meesters. Daarna familie en vrienden, nu kan mijn partner me nog wel eens zo’n gevoel bezorgen. Als het ego weer eens de leiding neemt in zo’n situatie glimlach ik en mijn lichaam lijkt direct te verzachten.

Soms ervaar ik dat de emotie achter de boosheid te voorschijn komt. Ik glimlach ernaar en er komt letterlijk lucht. Ik voel de ademhaling: in en uit. Ik voel het contact met mijn lichaam.

Wil je leren lachen in overvloed? Gewoon omdat het kan of om het leven aangenamer te maken op elk gewenst moment? Ik geloof erin dat je het overgrote deel zelf in de hand hebt. Voor mij betekende dit vooral eerst zien wat ik deed en daarmee leerde ik ook zien wat ik daardoor liet liggen. Ik voedde steeds weer ongewenst het negatieve, soms met een positief jasje. Dat afleren is nog niet zo eenvoudig, maar nu zie ik de gedachten en laat ik ze er zijn zonder erin mee te gaan. Het voeden van het negatieve heeft geplaatst gemaakt voor het positieve. Dit doe ik door te lachen: een brede of een kleine lach op elk gewenst moment.

Wil je ook lachen in overvloed? Meld je dan aan voor de tweedaagse opleiding. Startdatum vind je op de agenda.