Lachyoga (n)iets voor jou?

Lachyoga is een kwestie van het denken loslaten en gewoon doen en ontspanning in het lijf ervaren. Natuurlijk komen er gedachten langs tijdens lachyoga. Dat doen gedachten nu eenmaal. Soms is er een gedachte van ‘dit slaat echt nergens op’ of ‘wat een kinderachtig gedoe’ of ‘ben ik dit echt aan het doen?’ Ja, toegegeven, het is een beetje vreemd. Maar dat blijft het ook. Onlangs stond ik een ontbijtje te maken en ik besloot ineens te lachen voor mijn dagelijkse beoefening. Erik, mijn partner, liep de keuken binnen en ik voelde me toch een beetje betrapt. Ik stopte een paar seconden toen ik de gedachte opmerkte. Daarna ging ik weer verder en Erik deed even mee.  Of het iets voor jou is? Ik denk het wel, want:

Lachen is gezond, lekker, geeft energie, vreugde en laat het kind in je toe, waardoor je niet alleen verzacht maar even helemaal jij bent zonder maskers. Zo kom je ook nog eens bij je innerlijke lach.

Lees ook: