Lachyoga met kinderen

Lachyoga is voor iedereen. Al is het een feit dat kinderen meer lachen dan volwassenen. Veel meer. Zij lachen wel 300 – 400 keer per dag, terwijl volwassenen slechts 6 – 20 keer per dag lachen. Kinderen lachen vaak in de beweging van het spel. Ze spelen met elkaar en daar hoort lachen bij. Terwijl ze rennen hoor je ze gillen en lachen tegelijk. Maar niet alle kinderen ervaren de ontspanning van het lachen. Ze zijn van nature introvert of verlegen en trekken zich terug, doen niet zo vaak mee. Dat is helemaal prima. Bij lachyoga ervaren kinderen de ruimte om te zijn wie ze zijn en wat ze voelen. Lachyoga helpt kinderen dan ook te ontspannen in een veilige omgeving waardoor ze leren omgaan met wat zij als een stressvolle situatie ervaren. Het helpt ze ook bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen. We lachen niet uit, we lachen niet weg, maar we lachen omdat het kan en ervaren de positieve effecten hiervan. Andere voordelen van lachyoga zijn: energie, plezier, het lichaam voelen, de adem gebruiken voor directe ontspanning, concentratieverbetering, contact maken, veiligheid ervaren, ervaren jezelf te mogen zijn, fantasie uitbreiden, in het moment komen, spreekangst verminderen.

Is lachyoga kinderyoga?

Lachyoga is niet hetzelfde als kinderyoga. Al zijn er aardig wat oefeningen die verwijzen naar yoga en ik ook regelmatig yoga-oefeningen doe, is lachyoga toch heel anders. Lachyoga is eigenlijk lachen en ademen. Kinderen die introvert zijn of verlegen, raken vertrouwd met de groep en leren zich te vrij te uiten.

Lachyoga: lachen zonder reden

Iedere lachyogasessie krijg ik minimaal 1 keer te horen dat het toch eigenlijk neplachen is. Dat klopt. Het lachen is een oefening die we gewoon doen zonder na te denken. Door het lachen ontstaat in veel gevallen de lach. Daarbij wordt het lachen steeds eenvoudiger in het dagelijks leven. Oefening baart kunst.

Wil je meer informatie over een workshop lachyoga voor kinderen(op aanvraag)? Mail guldane@groeiparel.com of bel: 06 81533594.

Lachyoga: iedere woensdag!

Geef lachyoga cadeau