lachyoga: 5 gezondheidsvoordelen

Lachyoga voor iedereen! Een beetje vreemd maar toch heel natuurlijk.

Lachen zonder reden is voor mij heel gewoon geworden. Ieder moment van de dag denk ik eraan en komt er een lach tevoorschijn. Heerlijk! In India leerde ik van dr. Madan Kataria o.a. dat wanneer je 40 dagen lang iedere dag 10 tot 15 minuten achter elkaar lacht, het in je systeem gaat zitten. Ik vond het een mooie uitdaging.  Ja… Ik heb misschien wel een dag overgeslagen, maar gedurende zo’n dag heb ik wel gelachen. Maar waarom zou je eigenlijk willen lachen? Er zijn tientallen redenen, maar hieronder vind je de vijf belangrijkste volgens dr. Kataria!

Voordeel 1: een beter humeur door te lachen

Van lachen krijg je energie. Het lichaam maakt stoffen aan, zoals: endorfine, serotonine en oxytocine. Deze stoffen hebben een positieve werking en dit merkt iedereen aan jou. Hoe dan? Aan je goede humeur.

Voordeel 2: stressreductie

Lachen werkt ontspannend en de beste manier om stress te reduceren is veel lachen. Lachyoga werkt dan ook uitstekend voor stressreductie.

Voordeel 3: optimaal functioneren

Door de aanmaak van o.a. de hormonen endorfine, serotonine en oxytocine voel je je fitter en kun je meer aan. Dit is natuurlijk heerlijk om de dag mee te beginnen en prettig wanneer je een lange werkdag hebt. En voor de koffiedrinkers: je hoeft niet steeds naar de koffieautomaat  om een energieshot te halen. Ho ho ha ha ha

Voordeel 4: met een lach maak je makkelijker contact

Ben je bescheiden en vind je contact maken lastig? Een lach doet wonderen. Het helpt je bij het maken van contact. En als je vaak lacht vinden mensen het ook prettig in jouw omgeving te zijn. Dit werkt dus twee kanten op. Niemand vindt het prettig omringd te zijn met negativiteit.

Voordeel 5: positiviteit op moeilijke momenten

Lachen wanneer alles goed gaat, dat kunnen we allemaal. Maar er zijn ook uitdagingen in het leven, waarbij de lach je erdoorheen kan helpen. Lachyoga helpt ook op zulke momenten. Want als de lach niet spontaan komt, is  er altijd wel een oefening die jou laat lachen.

Doe je mee met lachyoga? Elke woensdag bij voldoende aanmeldingen. Meld je aan via guldane@groeiparel.com;