Lachyoga: 10 weetjes

Dat lachen gezond is, weten gelukkig veel mensen en ik vind het zelf het belangrijkste. Voor mij is het een reden om zo vaak mogelijk te lachen. Dagelijks onderbreek ik even waar ik mee bezig ben voor een gesimuleerde lach. Het mooie van deze oefening is dat het direct ontspant en voor ik het weet ben ik echt aan het lachen. Terwijl dit niet eens noodzakelijk is voor het gezondheidseffect. Maar er zijn meer redenen om te lachen, bekende en minder bekende. Waarom lachen? Hieronder vind je tien weetjes over lachyoga.

  1. Het is goed voor je immuunsysteem;
  2. Je traint de buikspieren;
  3. Als je uitgebreid lacht masseer je verschillende organen;
  4. Een uitgebreide lach is ook een ademhalingsoefening;
  5. Het relativeert;
  6. Het brengt mensen dichter bij elkaar;
  7. Het lachen wordt steeds eenvoudiger;
  8. Lachen werkt aanstekelijk;
  9. Het mag een gesimuleerde lach zijn;
  10. Als je meer lacht, leer je van binnen naar buiten te lachen.

Wil je lachen in een kleine groep? Meld je dan aan voor lachyoga. Mail naar guldane@groeiparel.com.

Lees ook: Lachyoga: (n)iets voor jou?

Lees ook: Lachen zonder reden

Lees ook: Lachyoga: 5 gezondheidsvoordelen