Lachyoga Rotterdam

Lach mee via zoom! Lachyoga is er nu online. Fysieke lachyoga is voorlopig afgelast vanwege de huidige situatie. Toch is lachen in deze moeilijke tijd ontzettend belangrijk.  Elke woensdagavond start om 19.30 uur een lachyogawork-out van 30 minuten. Check vooraf in via zoom en lach je fit, vrolijk en voel je vrij! 

Kopieer het wachtwoord: 749748

Hoe ziet een online lachyogasessie eruit? 

Een online lachyogasessie is anders dan wanneer we elkaar ontmoeten op locatie, het is korter maar verder is het verschil kleiner dan je denkt. Een online lachwork-out duurt 30 minuten. Bekijk een online lachyogasessie op mijn YouTube-kanaal.

Denk jij ook weleens aan die momenten, waar lachen nog heel gewoon was in je leven? En wil je dat weer? Ik kan het je zo leren.  Ben je benieuwd? Meld je dan aan per mail.

Reacties van deelnemers
Reacties van deelnemers

Wat is lachyoga?

Lachyoga is een manier om bij je (innerlijke) lach te komen door fysieke activiteit. Je maakt door het lachen hormoonstoffen aan die je energie en een goed gevoel geven, wat je dagen later nog kunt voelen. Iedere week een work-out is dan ook de manier om bij je natuurlijke lach te komen. Bovendien houdt het je fit.

Is lachyoga iets voor mij?

Ben je bereid over een drempel te stappen en open te staan voor iets nieuws? Dan is lachyoga zeker iets voor jou. Lachen is gezond en bij lachyoga wordt er gezegd: ‘fake it until you make it.’ Doen alsof kan al enorm helpen, maar het hoeft geen bulderlach te zijn. Dit kan al door actief mee te doen met de oefeningen.

Lees ook de lachyoga-ervaring van Jan, een deelnemer.

Lachyoga eenmalig, af en toe of wekelijks?

Er is geen vaste groep en lachyoga-ervaring doe je zo op. Iedereen heeft immers al ervaring met lachen. Dat vind je misschien wel prettig om te weten. Kom je regelmatig lachen? Ik wissel ik de oefeningen af, maar de lachmeditaties zijn een vast onderdeel. Op locatie is dit afhankelijk van de ruimte en de groep. Woon je niet in Rotterdam of kun je niet op woensdagavond? Kijk dan of je bij een andere lachclub terechtkunt.

Waarom lachen?

Lachen is gezond. Het ontspant en er worden hormoonstoffen (hormonen) aangemaakt, waardoor we ons op een natuurlijke manier energiek en goed voelen. Denk aan stoffen als: endorfine, serotonine en oxytocine, ook wel knuffelhormoon genoemd. Daarnaast kan het bij chronische pijn een verlichtende werking hebben. Lachen verbindt mensen en brengt meer vreugde in het leven, zelfs bij grote uitdagingen. Zo zijn er tal van redenen om meer te lachen. Wat houdt jou tegen?

Ik kamp met mijn gezondheid. Kan ik toch meedoen?

Lachyoga is voor iedereen. Toch zijn er situaties, waarbij het minder geschikt is. Bijvoorbeeld als je een hernia hebt, de eerste drie maanden en de laatste maand(en) van een zwangerschap of kort na een operatie. Lachoefeningen kunnen altijd zittend gedaan worden.

Wat kost lachyoga?

Online lachyoga is gratis op woensdag en duurt ongeveer 30 minuten.

Welke kleding draag ik bij Lachyoga?

Bij lachyoga is het prettig om comfortabele kleding te dragen.

Waaruit bestaat een workshop?

De workshop bestaat uit:

–          Korte uitleg en warming-up

–          Ademhalingsoefeningen

–          Verschillende lachyoga-oefeningen

–          Cooling down

Mail Guldane@groeiparel.com voor meer informatie of om je aan te melden.

Naast de wekelijkse lachyoga kun je Groeiparel inschakelen voor:

–          Voor kinderen: uit je schulp kruipen door leuke energizers (op aanvraag).

–          Voor ouderen: simpele oefeningen om te lachen met elkaar.

–          Lachen met collega’s om te relativeren.

–         Lachen met een vrijgezellenfeestje (alcoholvrij)

–         Lachen met familie

Wil je meer informatie, neem dan gerust contact met me op. Stuur een mail naar Guldane@groeiparel.com of bel: 06 81533594.

Een lachworkshop cadeau doen? Koop een voucher bij Groeiparel.

Lees ook: lachyoga? Vijf redenen.

Lees ook: 5 gezondheidsvoordelen van lachyoga.

Soms is het gewoon een kwestie van doen, blijkt uit dit filmpje van de Oprah Winfrey show.

Aanmelden of meer informatie? Mail Guldane@groeiparel.com

Journaliste Amanda van Schaik schreef het artikel voor het tijdschrift Libelle: Het positieve effect van Lachyoga

Wil je zelf workshops geven of een lachclub starten? Dan is de cursus tot trainer lachyoga iets voor jou? Meld je dan aan voor de tweedaagse opleiding tot lachyogatrainer.

certificaatuitreiking teacher training met dr. Madan Kataria en zijn vrouw Madhuri in juli 2017.KVK: 24482672 - Adres: Waterloostraat 184A, 3062 TZ Rotterdam - Copyright 2019