informatie voor cursisten

Zelf ben ik ooit begonnen met mediteren omdat ik er nieuwsgierig naar was. Ik had geen verwachtingen, maar ik stond er wel voor open. Ik kan achteraf niet zeggen of ik destijds besefte dat het om het cultiveren van de oefeningen in het dagelijks leven zou gaan. Eigenlijk ervoer ik de eerste jaren een soort rust en dat terwijl ik dagelijks maar 5 tot 10 minuten mediteerde. Nog weer jaren later schreef ik me in voor de 8-weekse mindfulnesstraining. De mindfulnesstrainer zei: ‘Alles wat je hier doet en leert is slechts 1 % van wat je daadwerkelijk leert.’ Ik schrok er niet van en was ook niet onder de indruk. Wat had ik en heb ik nog een hoop te leren. Mindfulness is een training die eigenlijk pas begint nadat je de cursus hebt doorlopen. Als je het doet om het af te vinken, is dat prima. Toch wil ik je vragen om onderstaande vragen eens voor jezelf te beantwoorden, voordat je aan de cursus begint. Deze vragen helpen mij ook nog steeds. Wellicht kunnen ze jou ook ondersteunen, wanneer de gedachten het roer over lijken te nemen.

  • Wat is mijn intentie?
  • Waar en wanneer ga ik oefenen?
  • Wat zijn de mogelijke obstakels?
  • Wat zal me helpen deze obstakels te verhelpen?