Bloemen

img_2497
Een jonge vrouw kreeg voor haar verjaardag heel veel bloemen. Iedere genodigde die wist dat ze van bloemen hield, had een bijzondere bos meegebracht. De jonge vrouw nam alles dankbaar in ontvangst en zette alles bij elkaar in grote emmers.
Nadat alle gasten waren vertrokken, vroeg ze haar man: ‘Hoe zorg ik ervoor dat deze bloemen mooi blijven?’ De man was moe en wilde gaan slapen. Hij gaf zijn vrouw een nachtzoen en zei: ‘Geen idee, misschien moet je ze in de tuin zetten.’ De vrouw was blij met het antwoord: ‘Je bent briljant,’ zei ze en ging aan de slag.
Ze pakte een voor een de emmers en vazen op en verhuisde alles naar buiten. Ze controleerde nog even of de bloemen voldoende water hadden en ging met een tevreden gevoel naar bed. Iedere ochtend liep ze even naar buiten om de bloemen te bewonderen. Als ze ’s avonds van het werk kwam, groette ze de bloemen en snelde dan weer naar binnen, bang voor de kou.
Een week na haar verjaardag kwam de buurvrouw langs voor een kopje koffie. Ineens vroeg de vrouw: ‘Mag ik even in de tuin roken?’ Dat vond de jonge vrouw prima en pakte haar jas om de buurvrouw te vergezellen. ‘Wat is dit nou?’ Riep de buurvrouw uit en vervolgde: ‘Wat doen al die bloemen buiten? Waarom zet je deze prachtige boeketten niet binnen?’ De jonge vrouw reageerde enthousiast: ‘Ja, mooi hè? Zo gaan ze langer mee.’
img_7736Meer parabels? Lees ook: