Coaching naar verandering

Coaching iets voor jou? Je hebt het altijd zo gedaan en dat heeft je zo ver gebracht. Toch ontbreekt het je al een tijdje aan energie, ben je op zoek naar meer zingeving of voel je dat het nu tijd is om jouw doel in je leven te verwezenlijken, leven naar je eigen maatstaven en doen wat jij wilt. Aan de hand van een gerichte coachvraag begeleid Erik of ik je in je coachingstraject.  Een introductiegesprek is altijd gratis. Wil je meer weten over een coachvraag, het coachingstraject en de kosten? Hieronder vind je meer informatie.

Lees ook coaching en HSP

Wat is een coachvraag?

Een coachvraag is een specifiek geformuleerde vraag, waarmee we aan de slag kunnen. Een coachvraag kan heel gericht en concreet zijn, zoals: ik wil ander werk of ik wil een actiever leven leiden. Het kan ook dat je blokkades wilt aanpakken, lekkerder in je vel wilt komen of een andere coachvraag hebt. Tijdens het intakegesprek komen we samen tot een gerichte coachvraag.

Wat kan ik verwachten tijdens coaching?

Bij coaching kijken we samen naar je coachvraag en onderzoeken we beperkende overtuigingen en oude patronen die niet meer voor je werken. Na elke sessie maak je een reflectieverslag, waarin je reflecteert op elke coachingssessie. Ook ga jij aan de slag met de uit de sessie voortgekomen acties die bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling en die gewenste verandering. Bij coaching maken we gebruik van verschillende coachingstechnieken, waarbij we er op sturen dat je zelf tot inzichten komt. Dan is de kans namelijk vele malen groter dat je er ook iets mee zal doen. Uiteraard sta je er niet alleen voor, helemaal niet zelfs. Je bent dan ook in goede handen bij Gϋldane of Erik.

Wat kost coaching bij Groeiparel?

Particulieren Organisaties
Gratis intakegesprek Gratis intakegesprek
*99,00 euro per sessie. 125 euro per sessie.
sessieduur: 60 – 75 min.

 

*Aantal sessies: (5-7)

Bedragen zijn inclusief 21% btw

Wil je meer informatie of direct aan de slag met     jouw coachingsvraag? Neem dan contact op voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek.

*Betaling vooraf aan het traject.

Afzegging minimaal 48 uur voor afspraak

sessieduur: 60 – 75 minuten

 

Aantal sessies (5-7)

Bedragen zijn exclusief 21% btw en reiskosten

Bellen met Gϋldane of Erik kan natuurlijk ook:

06 81533594

*Betaling dient te geschieden vooraf aan het traject.

Afzegging minimaal 48 uur voor afspraak

Een groot verschil tussen coaching en therapie

Om misverstanden te voorkomen is het goed om te weten dat er een wezenlijk verschil tussen coaching en cognitieve therapie, ondanks enkele raakvlakken. Het belangrijkste verschil is dat we bij coaching van een ‘gezonde situatie’ uitgaan. Bij een kwetsbaar persoon is werken aan een coachvraag niet de juiste stap. Dan is het belangrijker om eerst een stapje terug te doen, misschien onverwerkte zaken te verwerken om vervolgens verder te kunnen. Bij coaching gaat het om het hier en nu en de verandering die je wilt aangaan. Ook kan het gebeuren tijdens het intakegesprek de coach aanraadt om een psycholoog te raadplegen. Het is altijd aan jou om hier iets mee te doen.

 

Werkruimte te huur

Ben je op zoek naar een werkruimte voor coaching, mindfulness, een-op-een-trainingen of een aanverwante activiteit? Dan is deze ruimte in de Waterloostraat misschien iets voor jou! Tijdelijk of vast, een dagdeel of meerdere, vraag naar de mogelijkheden.

Wil je meer energie? Onderzoek zelf je energielek.

Weinig energie ontstaat door verschillende factoren. In veel gevallen kun je er zelf wat aan doen. Is de oorzaak niet lichamelijk? Dan kan het wel eens een energielek zijn. Ik heb 6 verborgen energielekken voor je op een rijtje gezet.

1.      Geen zin in hebben. Mag je geen zin hebben? Sta het jezelf eens toe en accepteer dat dit zo is. Merk ook eens op waar je het kunt waarnemen in het lichaam en breng daar eens je aandacht naartoe. Even bij dat gevoel blijven, zonder het weg te willen nemen. Het is er nu toch. Als het aanhoudt, onderzoek dan waar het vandaan komt en maak het eens bespreekbaar.

2.      Uitstelgedrag. Heb je merkbaar uitstelgedrag? Vraag je af wat je tegenhoudt. Kijk naar het antwoord en vraag je af of het echt zo is. Ja? Nee? Begin dan maar gewoon aan de klus. Mij helpt het me voor te stellen dat het klaar is en hoe ik me daarbij voel.

3.      Een klagende persoon in je dagelijkse omgeving. Reageer gewoon eens niet. Door niet mee te gaan in het verhaal, houd je je kostbare energie bij jezelf en help je de ander er uiteindelijk ook mee.

4.      Een roddelende persoon in je omgeving. Als iemand roddelt, kost het jou ook energie. Al heb je dat misschien niet altijd in de gaten. Geef daarom eens een andere wending aan het geroddel, bijvoorbeeld door te zeggen: ‘Heb je het al tegen hem/haar gezegd? Dat zou ik doen, dan weet je ook hoe hij/zij erin staat. ’ Of: ‘Zullen we het bij onszelf houden, dat vind ik prettiger?’

5.      Ben jij die klagende of roddelende persoon? Onderzoek eens waar je ontevredenheid nu echt vandaan komt. Kies bewust waar je over klaagt en merk ook eens op of het klagen en/of roddelen automatisch gaat. Stel jezelf centraal door te stoppen met energieverspilling.

6.      Ontevreden over een situatie. Maak het bespreekbaar en vertel hoe jij erover denkt, wat jij ziet en voelt. Houd je bij de feiten.

Wanneer je energie hebt, zit je lekkerder in je vel. Daar heeft iedereen profijt van en jij het meest. Dus pak dat energielek aan en gun je zelf het beste.