Gϋldane

Mijn naam is Gϋldane Döymaz en ik woon samen met Erik in Rotterdam.

Halverwege 2015 besloot ik de zaken eens anders aan te pakken. Na een tijd met het vak Nederlands bezig te zijn geweest, wilde ik nog meer vanuit het gevoel werken. Ik stopte wel gevoel in wat ik deed, maar niet vanuit wie ik was, meer vanuit hoe ik het had geleerd.  – Ik geef les, maar ben niet de docent. Ik werk maar ik ben niet mijn werk. – In theorie begreep ik het allemaal wel, maar later bleek ik het in de praktijk toch een beetje anders in te vullen.

Korte tijd later schreef ik me in bij de Academie voor coaching. Tijdens de opleiding heb ik de tijd genomen me te verdiepen in wat ik wil, kan en mezelf gun. Deze coachingsvragen leverden me veel inzicht op en daardoor kon ik de gewenste verandering inzetten. Misschien verbaast het je dat ik nog steeds lesgeef, maar het kost me veel minder energie, sterker nog, het geeft me energie. Dat heb ik te danken aan coaching. Lees hier meer over coaching.

Mindfulness

Door te lezen kwam ik aanraking met mediteren. Een paar jaar daarna vertelde een vriendin over mindfulness. Ik verdiepte me erin en leerde op deze manier mediteren. Het duurde tien jaar voor ik begon met de 8-weekse training bij Hans Kloosterman. Daarop volgde de verdiepingstraining. Daarna wist ik zeker dat ik hier ook meer mee wilde. Ik heb de mindfulnessopleiding lange traject gevolgd bij See True . Nu combineer ik coaching met mindfulness, wanneer ik denk dat het een nuttige aanvulling is voor de coachee maar daarnaast bied ik mindfulness aan in groepsverband of in een individueel traject. Zelf beschrijf ik mindfulness als de mildere manier van coaching om bij jezelf te komen.

Lees meer over mindfulness training (MBCT) in Rotterdam-Kralingen.

The Artist’s way – Julia Cameron

Erik had in september 2015 het boek The Artist’s way van Julia Cameron voor mijn verjaardag gekocht en ik ging hiermee aan de slag. Dit was een cursus van twaalf weken, waarin ik op ontdekkingstocht ging naar de kunstenares in mij. Maar de echte ontdekkingstocht was het vinden en doen wat ik het liefste doe en daar was dan ineens lachyoga.

Lachyoga

Tijdens de cursus The Artist’s way ontdekte ik dat ik plezier had. Ik lachte steeds meer en op een dag herinnerde ik me dat ik als kind niet alleen veel lachte, maar ook mensen liet lachen, omdat ik had gemerkt dat lachen mensen verbond.  Daar wilde ik meer mee. Ik kon een workshop lachyoga volgen maar koos voor de opleiding bij Wil Hendriks van Lachyoga Nederland. Eind 2016 ben ik een lachclub begonnen, halverwege 2017 ging ik naar India voor de lachyoga teacher training bij dr. Madan Kataria en zijn vrouw Madhuri. Dit was de meest vreugdevolle opleiding in mijn leven en nu geef ik iedere woensdag lachyoga in de Waterloostraat 184A. Daarnaast verzorg ik workshops lachyoga op locatie. Dit sluit perfect aan bij onze missie: mensen weer en meer laten lachen. En dat begint natuurlijk bij mezelf. Erik en ik lachen dan ook geregeld: spontaan of als oefening. Ha ha ha!

Waag de sprong om te kunnen landen (tekst: Guldane Doymaz)