Gϋldane

Mijn naam is Gϋldane Döymaz en ik woon samen met Erik in Rotterdam.

Halverwege 2015 besloot ik de zaken eens anders aan te pakken. Na een tijd met het vak Nederlands bezig te zijn geweest, wilde ik nog meer vanuit het gevoel werken. Ik stopte wel gevoel in wat ik deed, maar niet vanuit wie ik was, meer vanuit hoe ik het had geleerd.  – Ik geef les, maar ben niet de docent. Ik werk maar ik ben niet mijn werk. – In theorie begreep ik het allemaal wel, maar later bleek ik het in de praktijk toch een beetje anders in te vullen.

Korte tijd later schreef ik me in bij de Academie voor coaching. Tijdens de opleiding heb ik de tijd genomen me te verdiepen in wat ik wil, kan en mezelf gun. Deze coachingsvragen leverden me veel inzicht op en daardoor kon ik de gewenste verandering inzetten. Lees hier meer over coaching.

Mindfulness

Tijdens de coachingsopleiding besloot ik me daarnaast te verdiepen in mindfulness. Ik begon met de 8-weekse training bij Hans Kloosterman. Daarop volgde de verdiepingstraining. Daarna wist ik zeker dat ik hier ook meer mee wilde. Ik heb de mindfulnessopleiding lange traject gevolgd bij See True . Nu combineer ik coaching met mindfulness, wanneer ik denk dat het een nuttige aanvulling is voor de coachee maar daarnaast bied ik mindfulness aan in groepsverband of in een individueel traject.

Lees meer over mindfulness training (MBCT) in Rotterdam-Kralingen.

The Artist’s way – Julia Cameron

Erik had in september 2015 het boek The Artist’s way van Julia Cameron voor mijn verjaardag gekocht en ik ging hiermee aan de slag. Dit was een cursus van twaalf weken, waarin ik op ontdekkingstocht ging naar de kunstenares in mij. Dit boek heeft me naast de coachingsopleiding, mindfulness en alle andere inspirators in mijn leven veel gebracht. En het grootste geschenk is nog wel dat ik besef dat ik al doe wat ik het allerliefste doe. Samen met mensen op een plezierige manier werken aan het verwezenlijken van doelen en daarnaast tijd reserveren voor schrijven. Een ander groot geschenk is dat ik de cursus The Artist’s way zelf mag aanbieden om anderen te helpen op hun pad.

Lachyoga

Tijdens de cursus The Artist’s way ontdekte ik dat ik plezier had. Ik lachte steeds meer en op een dag herinnerde ik me dat ik als kind niet alleen veel lachte, maar ook mensen liet lachen, omdat ik had gemerkt dat lachen mensen verbond.  Daar wilde ik meer mee. Ik kon een workshop lachyoga volgen maar koos voor de opleiding bij Wil Hendriks van  Lachyoga Nederland. Eind 2016 ben ik een lachclub begonnen, halverwege 2017 ging ik naar India voor de lachyoga teacher training bij dr. Madan Kataria en zijn vrouw Madhuri. Dit was de meest vreugdevolle opleiding in mijn leven en nu geef ik iedere woensdag lachyoga in de Waterloostraat 184A. Daarnaast verzorg ik workshops lachyoga op locatie. Dit sluit perfect aan bij onze missie: je laten ervaren wie je bent!

Waag de sprong om te kunnen landen (tekst: Guldane Doymaz)

Waag de sprong om te kunnen landen (foto: Guler Otur)