Het programma wat nader toegelicht

De lachyoga-opleiding bestaat voor een groot deel uit het ervaren van de oefeningen. Wanneer je bezig bent, leer je elke oefening op verschillende manieren te benaderen, zodat je ze steeds weer anders in kunt zetten bij verschillende doelgroepen. Tijdens het oefenen neem ik je ook mee in de rol van de lachyogaleader.

Naast het ervaren duik je de geschiedenis in van lachyoga en kijken we naar de groei van lachyoga wereldwijd tot op heden. Er wordt een blik geworpen op de filosofie achter lachyoga en de overeenkomsten met yoga. Ook bespreken we de belangrijkste kenmerken en de diverse redenen om te lachen. We bespreken de vraag wat lachen onmisbaar maakt en hoe de groep dit ziet en beleeft. We besteden aandacht aan de werking van de adem en zaken waar je rekening mee dient te houden, wanneer of voordat je een sessie gaat begeleiden.

Verder krijg je voordat de opleiding begint 2 linkjes met filmpjes, waarin je al kennismaakt met de 40 basisoefeningen(Engelstalig). Deze zullen we ook tijdens de opleiding oefenen en ze staan in de reader (Nederlandstalig). Afhankelijk van de behoefte van de groep zal ik aandacht besteden aan het werken met kinderen, op de werkvloer en senioren. We bespreken wat bij welke doelgroep past. We kijken naar de opbouw van een sessie en hoe een sessie te beëindigen.

Iedereen begeleidt de tweede dag een sessie van 15 – 20 minuten (afhankelijk van de grootte van de groep) en ontvangt feedback. Deze les kun je voorbereiden op zaterdag en zondag tijdens de les. Je krijgt dan direct feedback van de groep. Dit is het spannendste maar misschien ook wel het mooiste moment, want je ervaart hoe het is om een lachsessie te geven.