21-daagse – 5-minutenmeditaties dag 21

Welkom, welkom, welkom,

Gefeliciteerd met het aangaan en bijna afronden van deze 21-daagse. De uitnodiging is te ervaren hoe dit voor je is, om dit vervolgens ook weer los te laten om ruimte te maken voor de meditatie. Elk moment opnieuw aangaan, betekent ook erkennen dat alles van voorbijgaande aard is. Loslaten van wat is geweest en daarmee aandacht schenken aan de diepere laag van de 21-daagse 5-minutenmeditaties. Ben je er klaar voor?

Het is dag 21. Vandaag staat aandacht voor reflectie centraal. Wat betekent mediteren voor jou op dit moment? Deze vraag kun je direct beantwoorden of je kunt ervoor kiezen er even de tijd voor te nemen zonder op te gaan in de vraag, maar vanuit aandacht, vanuit het vertrouwen dat het antwoord zich aandient.

Het cultiveren van volledige aanwezigheid: open, nieuwsgierig, vriendelijk zonder oordeel. Het inbouwen van meditaties om te verbinden met je innerlijk kompas, om de koers in het leven te bepalen, elke keer opnieuw. Mediteren is een middel om vriendelijke aandacht voor wat er nu is te trainen. Meditatie kent vele vormen en de uitnodiging is om de vorm die jou het meest aanspreekt op te pakken en dit te verankeren in het dagelijks leven, maar er ligt ook een UITNODIGING in het aangaan van de meditatievorm die weerstand oproept. Elke keer is de uitnodiging te onderzoeken hoe het nu is.

Na de meditatie kun je voor jezelf de volgende vragen beantwoorden.

Hoe was deze meditatie?

Hoe was dit voor je?

Hartelijke groet,

Gϋldane