21-daagse – 5-minutenmeditaties dag 14

Dag 14 – 21-daagse – aandacht voor loslaten

Welkom,

Het is dag 14 van de 21-daagse. Vandaag staat aandacht voor loslaten centraal. Het vasthouden van ervaringen, goede of slechte, kan een belemmering vormen een volgende ervaring aan te gaan. Als je van het eten van bedorven voedsel behoorlijk ziek wordt, is de kans groot dat je dat gerecht voortaan overslaat of minder onbevangen een maaltijd nuttigt. Een ander voorbeeld: als je favoriete product ineens van formule verandert, kan dat een grote teleurstelling zijn of tot vergeefse acties leiden het oude product nog ergens te kopen.

Of het nu om iets onbenulligs of belangrijks gaat, kan het vasthouden aan eerdere situaties een belemmering vormen voor het open aangaan van een nieuwe situatie. Door het zitten in vriendelijke aandacht word je uitgenodigd dit elke keer weer opnieuw te onderzoeken, herkennen en er aandacht voor te hebben. Een oefening in loslaten, om zo ruimte te maken voor het nieuwe. 

Na de meditatie kun je voor jezelf de volgende vragen beantwoorden.

Hoe was deze ervaring?

Hoe was dit voor je?

Ik wens je een aanwezige beoefening.

Hartelijke groet,

Gϋldane

* Elke meditatie kun je zittend, staand of liggend doen. Het gaat niet om perfectie in de uitvoering, het gaat om jezelf toestaan de oefening te doen.